Sponsoreret indlæg
Anmeldereksemplar fra forlaget og forfatteren
Titel: Mørk fortid // Forfatter(e): Kis Baadsgaard // Forlag: Forlaget Nelumbo // ISBN: 9788797045220 // Serie: Mama McGees drenge #1 // Udg. dato: 10-08-2018 // Sideantal: 389 // Original titel: – // Læst på: Dansk
Daniel er en travl mand. Ligefrem og tilpas flabet til at føre sig frem som succesfuld bygningskonstruktør. Livet kører i overhalingsbanen med brødrene McGee, men intet havde forberedt ham på, at det skulle være hans mor, som præsenterede ham for antikvitetskvinden. Hun pisser ham af, flår ham verbalt og sender hans temperament op, hvor blodet koger. Der er noget ved hende, som pirrer ham, men hvad? Hun er kold, arrogant og en rigtig isprinsesse. Hvordan smelter man en isprinsesse og har Daniel, hvad der skal til? Tillid får man ikke forærende, det skal man gøre sig fortjent til.
Mørk fortid er første bog i Mama McGees drenge og Kis Baadsgaards debutroman
Som debutroman fra Kis Baadsgaard er jeg meget imponeret. Og det mener jeg helt oprigtigt, til trods for at erotiske romaner snart ligner hinanden mere end hvad godt er. Også her findes der mange fællesnævnere i historien til andre i samme genre og det er selvfølgelig både fint og lidt trættende. Men overordnet set er jeg imponeret.
I Mørk fortid følger vi primært Daniel og indimellem Victoria. Daniel er den travle, succesfulde mand med magt og status. Victoria er den “lille” antikvitetskvinde, Hun er dog hverken svag eller sårbar udadtil – faktisk starter hun med at pisse Daniel af og udfordre hans temperament. Det er dog – desværre – samme billede som i genren generelt med den store, magtfulde mand og den lille pige med den grimme fortid. For der er selvfølgelig en årsag til Victorias isfacade som Daniel skal overvinde.
Som nævnt, er jeg imponeret over at dette er en debutudgivelse. Men samtidig ærger det mig, at se lidt af en gentagelse af de øvrige i genren. Der er dog også meget nyt, især Victorias person giver et friskt pust. Daniel irriterede mig i store dele af bogen, men sådan er det ofte med de mænd, der repræsenterer genren. Det er det med mænd når de bliver skildret med magt, udseende og en generel opfattelse af at de godt må se ned på andre.
Det skurrer mig altid lidt i ørerne når historien virker amerikansk, men den foregår i Danmark. Der er lidt et mismatch (også ift. “Mama McGee” navnet) men det giver selvfølgelig et lidt hjemligt præg med det danske indhold.