Mansfield Park af Jane Austen - Bogfinkens bogblog

Mansfield Park af Jane Austen

| Sponsoreret indlæg gennem Bog & Idé |

Mansfield Park af Jane Austen - Bogfinkens bogblog

★★★☆☆

Historien omhandler den unge pige, Fanny Price, som trods sit fattige udgangspunkt vokser op hos sin velhavende onkel og tante på det storslåede gods Mansfield Park. Hun accepteres dog aldrig på lige fod med resten af familien, og må finde sig i en ussel behandling. Livet på Mansfield Park bliver vendt på hovedet, da et glamourøst og betagende søskendepar fra London flytter til området. Herfra opstår nye intriger med skjulte forelskelser, iskold jalousi og forbudte romancer.

Titel: Mansfield Park // Forfatter(e):  Jane Austen // Forlag:  Lindhardt & Ringhof // ISBN: 9788711553787 // Serie: – // Udg. dato: 24-04-2019 // Sideantal: 442 // Original titel: Mansfield Park // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Mansfield Park er i modsætning til Jane Austens andre udgivelser ikke en kærlighedshistorie

Tværtimod betragtes denne som Jane Austens mest modne og komplekse udgivelse, hvor hun berører emner som social position, moraler og integritet.

Det snød mig – jeg var ikke forberedt på, hvad det var, jeg gik ind til. Derfor nok også en snert af skuffelse med i de 3/5 hjerter.

Fanny Price har ikke kårene med sig. Hun vokser op i en velhavende familie hos onklen, tanten og deres børn. Men hun lades altid vide, at hun ikke er på lige fod med resten. Hun har ikke samme friheder, fremtid eller navn. Hun må derfor finde sig roligt og tålmodigt i alt. Det gør hun også med sin rolige og afdæmpede personlighed. Hjemme på godset finder hun en åndsbeslægtet i fætteren Edmund. Han forstår hende og gør sit til at hendes liv bliver lidt bedre.

Undervejs i fortællingen flytter et søskendepar til området – de er anderledes, mere glamourøse og fra London. De rusker godt og grundigt op i tilværelsen på godset og også i Fannys liv. Hun må navigere i en situation, hvor der er blevet tilføjet intriger og følelser.

Mansfield Park af Jane Austen - Bogfinkens bogblog

Mansfield Park er ikke min favorit af Jane Austen

Jane Austen skriver som altid fængende og levende. Hun skildrer de forskellige personer eminent og skaber en verden, fyldt med ulighed, intriger og hjertekvaler. Én af grundene til at Mansfield Park aldrig tog mig med storm var at den føltes som om, den skred meget langsomt frem. Det var næsten som at være med i Fannys liv på hverdagsbasis. Det var fascinerende, men for handlingstom til min smag. Jeg elsker stadig Jane Austens fortællinger, men jeg er mere til hendes fantastiske romantiske fortællinger som Stolthed og fordom, Fornuft og følelse og Overtalelse.

Men jeg må igen denne gang lige sende stort applaus til forlaget. Jeg elsker, elsker, elsker indbindingen. Mansfield Park pynter flot i reolen sammen med de øvrige genudgivelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.