Så gå dog fra ham! af Luna Munk - Bogfinkens bogblog

Så gå dog fra ham! af Luna Munk

| Sponsoreret indlæg |

Så gå dog fra ham! af Luna Munk - Bogfinkens bogblog

★★★☆☆

 Ingen ville nogensinde kunne se logikken i at blive hængende i seks år og endda sætte børn i verden under sådanne forhold, når man ikke selv har været der. Så gå dog fra ham! fortæller om, hvorfor Luna Munk alligevel valgte at blive i seks år i et forhold med vold og psykisk terror, hvordan hun mistede sig selv undervejs, og hvordan hun flygtede fra de åbenlyse problemer og påtog sig hele ansvaret for familien. Og så er det også historien om, hvordan Luna evnede at finde lykke og tryghed i et utrygt miljø. Bogen er Lunas egen ærlige beretning om de mange svære tanker og følelser, hun havde gennem årene.

Titel: Så gå dog fra ham! // Forfatter(e):  Luna Munk // Forlag:  Mellemgaard // ISBN: 9788772185347 // Serie: – // Udg. dato: 14-10-2019 // Sideantal: 154 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg har tidligere trofast fulgt programmet “De unge mødre” og ser det stadig sporadisk. Derfor kender jeg selvfølgelig også Luna af omtale. Da jeg synes, hun er interessant person ud fra programmet, opsnappede jeg hurtigt, at hun udgav en bog om sin fortid. Jeg har ligeledes tidligere stiftet bekendtskab med udgivelsen af Princess Natascha Ellen fra samme program.

Så gå dog fra ham! er ikke bare titlen, men også den følelse, den efterlod hos mig

Luna Munk fandt ham, hun skulle være sammen med resten af livet. Men pludselig befandt hun sig i et forhold fyldt med usikkerhed, problemer, vold og psykisk terror. Alligevel valgte hun at blive i forholdet i 6 år og sætte børn i verden. Bogen er fortællingen om hvorfor og hvorfor, hun ikke fulgte omverdenens råd om Så gå dog fra ham!, når det ellers var det åbentlyse at gøre.

Lad mig starte med at sige

– jeg har kæmpestor respekt for mennesker, der udleverer sig selv i en bog af denne kaliber. Dem, der tør stille sig frem og blotte sig på og mellem linjerne. Det kræver mod uanset emnet. Samtidig er psykisk vold et emne, der helt klart skal mere fokus på. Det tærer, gør ondt og er ubegribeligt for folk, der ikke selv har oplevet det. Mange forstår ikke, hvorfor man ikke bare går. Hvorfor man ikke bare stopper relationen. Hvorfor man i det hele taget satte sig i situationen. Hvordan det kunne ske for netop den person. Og hvorfor det er så slemt – det er jo bare ord og handlinger, ikke nødvendigvis fulgt op af fysisk vold. Kan det virkelig være så slemt? Ja. Ja det kan det, og det er det. Så det korte af det lange – respekt for en ærlig bog om netop det emne.

Så gå dog fra ham, Luna for pokker..

Når det så er sagt, så var jeg ikke vild med Lunas udgivelse. Det var jeg ikke af flere årsager. Først og fremmest var den desværre ikke så “færdig” som jeg kunne have ønsket mig. Jeg kunne godt have ønsket lidt mere kyndig redaktørarbejde i forhold til formulering, spring i tid og den slags. Den slags gør en bog lidt rodet for mig og kan ødelægge lidt af læseoplevelsen. Men den primære årsag var egentlig den ensidige historie. Det giver sig selv, at man i en situation som fysisk og psykisk vold i et parforhold naturligvis sjældent lige får modpartens input med. Men det her er Lunas historie. Lunas historie som står alene.

Jeg vil ikke gå så langt som til at kalde den utroværdig – absolut på ingen måde! – men selv for mig, der har oplevet en snert af psykisk terror, sneg der sig en “aarh…” ind undervejs. En lille snert af, jamen SÅ GÅ DOG FRA HAM!! Efter sidste side sad jeg tilbage med en lidt underlig følelse. En følelse af kun at forstå Luna Munk en lillebitte smule bedre. En følelse af slet ikke at have lært ekskæresten at kende. En følelse af ikke at forstå, hvorfor det var, hun ikke var gået fra ham inden børnene. En følelse af at have læst en bog, der ikke gjorde mig klogere. Og det var en ærgerlig følelse – men det ændrer ikke på min respekt for forfatterens mod til at skrive og udgive bogen.

1 tanke om “Så gå dog fra ham! af Luna Munk”

  1. Pingback: Min søde alkoholiker af Nanna-Johanne Fonnesbæk ~ Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.