Keto for begyndere af Nana Dalby - Bogfinkens bogblog

Keto for begyndere af Nana Dalby

| Sponsoreret indlæg – samarbejde med Bog&Idé |

Keto for begyndere af Nana Dalby - Bogfinkens bogblog

★★★☆☆

Titel: KETO for begyndere // Forfatter(e):  Nana Dalby // Forlag:  Lindhardt & Ringhof // ISBN: 9788711981733 // Serie: – // Udg. dato: 27-12-2019 // Sideantal: 160 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Keto-diæten er blevet meget populær på det seneste. Derfor vælter det også frem med artikler, produkter og meninger, så man skal se sig for. Keto er den mere strikse udgave af LCHF, hvor man holder kulhydratindtaget lavt og skruer op for fedt i stedet. Man bygger sin kost på grøntsager, kød og fedt i stedet for de hurtige kulhydrater. Derved holdes blodsukkeret stabilt, og kroppen begynder at forbrænde fedt i stedet for sukker. Derved kan man opnå større velvære, mere kontrolleret appetit og/eller vægttab. Jeg er med på LCHF/keto-bølgen og har været det efterhånden 1½ år, hvorfor jeg også snupper alle nye opskriftsbøger, jeg kan komme i nærheden af for at udvide madlavningen og gøre den mere spændende. Variation skal der til, selv om maden på denne kost er enormt lækker i sig selv.

Keto for begyndere er en rigtig god starter-bog

Nu har jeg været på denne kost i lang tid efterhånden, så jeg kan ikke rigtig betegne mig selv som begynder længere. Derfor henvender denne bog sig heller ikke helt optimalt til mig. Ikke desto mindre kan jeg sagtens genkende den som værende rigtig fornuftig.

Der er en god omend kortere introduktion til selve kosten og forklaring af symbolerne i bogen. Samtidig er der en okay/no-go liste over produkter. Lige den er lidt spøjs, synes jeg. En del af opskrifterne i bogen er forholdsvis liberale med lidt højt indhold af kulhydrater (efter min smag – mere om det senere), men selve okay/no-go listen er enormt striks. Som helt ny kan det være svært at droppe visse former for produkter – f.eks. mælk i kaffen eller alle former for rodfrugter. Så som ny starter man ofte ud meget liberal, de fleste gør nok i hvert fald. Så det er lidt spøjst med en så striks okay/no-go tilgang i en begynder-bog.

Keto for begyndere af Nana Dalby - Bogfinkens bogblog

God begynder-bog, men har et par mangler

Er du ny til LCHF/keto-diæten, er Keto for begyndere af Nana Dalby absolut en bog, værd at investere i. Den giver en god basal viden og har nogle fine opskrifter, til du bliver tryg udi kosten.

Når jeg så skriver, den for mig har et par mangler, så er det lidt småting i udførsel og opskrifter. Jeg savner billeder i den. En stor del af retterne er der ikke billeder til, og for mig hører det bare til i sådan en opskriftsbog. Derudover har forfatteren valgt at udlade kalorieantallet i maden til fordel for kun protein, fedt og kulhydrat. Det giver fin mening, men for os der ønsker vægttab er kalorieantallet bare også relevant. Min tredje og sidste anke til bogen er, at retterne er delvise, men har et forholdsvist højt indhold af kulhydrater. Det vil sige, der skal sættes flere sammen for at få et komplet måltid. Et eksempel i bogen er hotdogs, som er et samspil mellem flere forskellige opskrifter i bogen. Sætter man dem alle sammen giver det et kulhydratindtag for aftensmaden på 15-18 g. kulhydrat per person, hvilket ikke hænger godt sammen med de max 20 g. på en dag.

Opsummeret – god begynder-bog, lækre retter og fin udførsel. Værd at investere penge i som ny til keto-kosten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.