Den tavse patient af Alex Michaelides - Bogfinkens bogblog

Den tavse patient af Alex Michaelides

| Sponsoreret indlæg |

Den tavse patient af Alex Michaelides - Bogfinkens bogblog

★★★★★

Titel: Den tavse patient // Forfatter(e):  Alex Michaelides // Forlag:  Hr. Ferdinand // ISBN: 9788740055108 // Serie: – // Udg. dato: 07-02-2020 // Sideantal: 400 // Original titel: The Silent Patient // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Det her er Alex Michaelides’ debutroman – og sikke en debut! Jeg er vant til krimier og thrillere. Der findes mange forskellige og også mange gode. Men et fællestræk er ofte, at de ikke overrasker mig. Det gjorde den her. Jeg var på ingen måde forberedt på, hvordan historien ville udfolde sig, og jeg er kæmpe fan af det!

Succesfuld kunstmaler, kendt modefotograf og et makabert mord

Det er præmissen for historien. Tilføj så at Alicia Berenson, den succesfulde kunstmaler, elskede sin mand ekstremt højt. Ingen så det komme, at hun pludselig en dag ville myrde sin mand. Og ingen ved hvorfor, for hun har været tavs lige siden.
Kriminalpsykolog Theo Faber har altid været fascineret af hende og sagen. Da chancen byder sig, tager han arbejde på den anstalt, hvor Alicia siden mordet har været indlagt. Han ønsker at komme til at arbejde med hende. Han mener, han er manden, der kan bringe sandheden frem.

Den tavse patient af Alex Michaelides - Bogfinkens bogblog

Den tavse patient er en ekstremt velskrevet thriller. Historien er jo meget ligetil – Alicia har begået et mord. Vi skal ved hjælp af Theo Faber finde frem til hvorfor. Men historien er på ingen måde så ligetil. Bogen rummer kæmpestore plottwists, hvilket jeg – og tydeligvis mange andre – er kæmpestor fan af. Bogen er solgt til udgivelse i mere end 40 lande og det forstår jeg så sandelig godt. Jeg glæder mig selv til at se den en dag!

Forfatteren.. Jeg forstår stadig ikke, at det her er en debut. Den slår så hårdt igennem, at jeg glæder mig til at læse kommende thrillers fra forfatteren. Det er tydeligt, at græsk mytologi betyder noget for forfatteren. Det er lidt ligesom bøger af Dan Brown, hvor symboler spiller en markant rolle. Her er det referencer til den græske mytologi, som f.eks. med billedet med navnet Alkestis, som spiller en stor rolle i Den tavse patient.

Absolut anbefalelsesværdig læseoplevelse!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.