Løgnens hus af Elly Griffiths - Bogfinkens bogblog

Løgnens hus af Elly Griffiths

| Sponsoreret indlæg |

Løgnens hus af Elly Griffiths - Bogfinkens bogblog

★★★★☆

Titel: Løgnens hus // Forfatter(e):  Elly Griffiths // Forlag:  Gads Forlag // ISBN: 9788712055532 // Serie: Ruth Galloway #2 // Udg. dato: 29-05-2018 // Sideantal: 360 // Original titel: The Janus stone // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Vi er igen tilbage hos arkæologen Ruth Galloway og vicekriminalkommisæren Harry Nelson. Under nedrivningen af et gammelt hus i Norwich findes der nogle barneknogler under et dørtrin, og kraniet mangler. Ruth tilkaldes for at afgøre om der er tale om et mord, rituel ofring eller noget helt tredje alt imens information omkring nogle børn, der forsvandt for 40 år siden, dukker op. Mens sagen efterforskes, forsøger nogle kræfter at skræmme og sabotere, mens der også foregår ting i privatlivet, som kræver dets fokus.

Løgnens hus er endnu en spændende fortælling af Elly Griffiths

Da jeg forrige år læste forgængeren Pigen under jorden, var jeg meget imponeret af Elly Griffiths’ måde at skrive på. Selv om der er en del stereotyper involveret, er persongalleriet alligevel sympatisk, interessant og morsomt. Især Ruth Galloway. Hun har sine momenter, hvor jeg forbander hende langt væk, men det meste tid holder jeg meget af hende som hovedperson. Nelson er nok den, hvor stereotypen kommer mest til udtryk. Den der ældre, runde og gammeldags vicekriminalkommisær, der ikke helt kan følge med tiden i forhold til IT og som ikke altid er den skarpeste kniv i skuffen. Men også han har sine momenter.

Løgnens hus af Elly Griffiths - Bogfinkens bogblog

Noget af det Elly Griffiths lykkes rigtig godt med, er at skrive en krimi, der ikke behøver være blodig. Den behøver ikke have klamme lig i bunker eller tilsvarende for at være skræmmende, interessant og fængende. Faktisk fungerer den fantastisk med sin subtile mord-fortællinger. Den er skrevet på en måde, så kuldegysningerne kommer helt af sig selv, ligesom lysten til at kigge sig over skulderen gør. Det er jeg meget imponeret af, og så elsker jeg stadig Ruth Galloway for sin skæve måde at være på. Hun bærer hele historien fortrinligt. Absolut anbefalelsesværdig krimi-fortælling!

1 tanke om “Løgnens hus af Elly Griffiths”

  1. Pingback: Huset på klippen af Elly Griffiths ~ Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.