Døden på museet af Elly Griffiths - Bogfinkens bogblog

Døden på museet af Elly Griffiths

| Sponsoreret indlæg |

Døden på museet af Elly Griffiths - Bogfinkens bogblog

★★★★☆

Titel: Døden på museet // Forfatter(e):  Elly Griffiths // Forlag:  Gads Forlag // ISBN: 9788712056928 // Serie: Ruth Galloway #4 // Udg. dato: 22-03-2019 // Sideantal: – // Original titel: A room full of bones // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg har sagt det tre gange før – jeg elsker Ruth Galloway! Jeg elsker den stærke, kvindelige karakter, Elly Griffiths har skabt i hende. Samspillet mellem hende og de øvrige karakterer er altid fortræffeligt, og giver lige tilpas af hver vinkel.

Døden på museet møder vi igen Ruth, Nelson og Cathbad

Og en helt række andre interessante personer. Ruth skal til et arrangement på Norfolks lokale museum, da deres kurator findes død. Det sker under mystiske omstændigheder i forbindelse med udstilling af knogler fra det australske aboriginal-folk. Det trækker tråde mellem Ruths arbejde, knoglerne og politiet. Inden de får set sig om, er Nelson i overhængende fare, Ruth får en ny mystisk nabo og Cathbad hvirvles også ind i det hele.

En af de ting, jeg holder mest af ved Ruth Galloway krimierne er

At de ikke behøver være skræmmende og fyldt med blod, for at virke. Elly Griffiths får det til at løbe koldt ned af ryggen så rigeligt uden dramatiske virkemidler. Samtidig er persongalleriet altid eminent. Især samspillet mellem den kyniske og datadrevne tilgang fra Ruth, det åndelige fra Cathbad og i særdeleshed skepsis fra Nelson giver garanti for en god historie.

I øvrigt kan jeg anbefale at lytte til bøgerne. Jeg lyttede denne og efterfølgeren via Mofibo, og det var perfekt og en skøn oplæser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.