Mørkt motiv af Louise Penny - Armand Gamache serien #1 - Bogfinkens bogblog

Mørkt motiv af Louise Penny

| Sponsoreret indlæg |

Mørkt motiv af Louise Penny - Armand Gamache serien #1 - Bogfinkens bogblog

★★★★★

Titel: Mørkt motiv // Forfatter(e):  Louise Penny // Forlag:  HR. Ferdinand // ISBN: 9788740061444 // Serie: Armand Gamache #1 // Udg. dato: 26-03-2020 // Original titel: Still life // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg var meget længe om at komme igang med den her serie. Hvorfor ved jeg ikke helt længere – Louise Penny skriver formidabelt!

Mørkt motiv møder vi for første gang byen Three Pines

Three Pines er en hyggelig lille landsby. En glemt landsby som flere af byens indbyggere refererer til den som. En lille plet på landkortet hvor alle kender alle, og hvor intet ondt kan ske. Lige indtil morgenen efter Thanksgiving, hvor byen vågner op til, at Jane Neal er død. Muligvis myrdet. Hvem kunne i så fald finde på det i en så lille og intim by? Armand Gamache, kriminalkommissær i la Sûreté du Quèbec ankommer til Three Pines for at finde ud af, hvem der var skyld i Jane Neals død. Det skal vise sig at være en større opgave en først antaget, og hvad har et maleri ved navn “Markedsdag” at gøre med dødsfaldet?

Jeg elskede Armand Gamache, indbyggerne i Three Pines og historien fra første side

Personerne er så velbeskrevet. Den rolige, kløgtige og tålmodige Armand Gamache. Den forsigtige spirende kunster Clara Morrow. Den excentriske og bramfrie Ruth Zardo, og mange flere. Historien skrider fremad roligt og humoristisk. Der er så mange små drejninger undervejs, at lige når man tror, man har regnet det hele ud, så har man ikke alligevel. Samtidig er der humor, der får læseren til at trække på smilebåndet mange gange undervejs.

Mørkt motiv er ikke nogen skræmmende krimi. Det er, hvad jeg vil kalde en hyggekrimi. Den indeholder mord og politi. Men den indeholder også en god portion hygge, sjov og ikke mindst en virkelig velskrevet historie. Virkelig anbefalelsesværdig!

Egentlig lyttede jeg til denne bog i stedet for at læse. Peter Pilegaard, som har indtalt den, gør det virkelig fantastisk. Om det så er alt det franske, der indgår, så fortæller han bare spot on og perfekt. Hans stemme er rolig og passer fantastisk til Armand Gamache. Min varmeste anbefaling går på at lytte til den! Det er samme fortæller i de efterfølgende bøger, hvilket er endnu mere fantastisk.

1 tanke om “Mørkt motiv af Louise Penny”

  1. Pingback: Nådestødet af Louise Penny - Armand Gamache #2 ~ Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.