Min søde alkoholiker af Nanna-Johanne Fonnesbæk - Bogfinkens bogblog

Min søde alkoholiker af Nanna-Johanne Fonnesbæk

| Sponsoreret indlæg |

Min søde alkoholiker af Nanna-Johanne Fonnesbæk - Bogfinkens bogblog

★★★☆☆

Titel: Min søde alkoholiker // Forfatter(e):  Nanna-Johanne Fonnesbæk // Forlag:  Mellemgaard // ISBN: 9788772188126 // Serie: – // Udg. dato: 18-05-2020 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Min søde alkoholiker er tredje personlige beretning jeg læser, forfattet af kvinder, der har medvirket i “De unge mødre”. Jeg har tidligere læst og anmeldt bøger af Luna Munk og Princess Natascha Ellen.

Min søde alkoholiker er Nanna-Johannes fortælling om den mest sårbare periode i hendes liv

Da det kom frem i medierne, at Nanna-Johanne fra De Unge Mødre, skulle skilles allerede efter få måneders ægteskab, skabte det nok en del hovedrysten og undrende blikke. Men årsagen til det kom aldrig rigtig frem. Ikke at det nødvendigvis ragede offentligheden, men som offentlig person bliver sådannes gøren og laden jo hurtigt til allemands-sladder. Indrømmet – som én der har set en del af programmerne og generelt følger med i medierne, var jeg også nysgerrig. Hvad ville få to mennesker, der på tv virkede så forelskede og lykkelige, til at skulle skilles efter så enormt kort tid? Og hvad betød alle de pludselige rygter om vold, underretninger mv.?

Lad mig starte med at sige..

Som jeg har skrevet tidligere om samme slags beretninger – jeg har kæmpe stor respekt for folk, der stiller sig til skue og blotter sig. Min søde alkoholiker er en enormt personlig beretning, der blotter forfatteren fuldstændig. Det har jeg stor respekt for – og det gør det også til en svær bog at anmelde. For hvordan kan jeg egentlig bedømme en anden persons oplevelse og fortælling?

Det jeg kan sige om den her fortælling er, at den er velskrevet, personlig og interessant. Det er svært helt at kommentere indholdet, for langt hen af vejen har jeg nok for svært ved at sætte mig ind i valgene, forfatteren har truffet i den situation, beretningen omhandler. Følelser gør blind og måske skal jeg helt lade være med at forholde mig til den del – det var ikke mine valg og jeg er derfor nok heller ikke berettiget til at have en mening om dem.

Selve beretningen er som nævnt velskrevet. Jeg kunne godt have ønsket mig, den måske stak lidt dybere i forhold til, hvordan den er skrevet. Den er meget fortællende frem for reflekterende, og jeg savner til tider nok lidt mere netop refleksion over de trufne valg, tankerne bag og konsekvenserne.
Jeg sidder ikke tilbage med en følelse af, at den virkelig har gjort indtryk på mig. Den var letlæselig, interessant og personlig.

2 tanker om “Min søde alkoholiker af Nanna-Johanne Fonnesbæk”

 1. Hej kære Bogfinke.
  Naturligvis er fiktion altid frit at fortolke, for andet er der ikke et ord af i denne “bog”. Det er blot et febrilsk forsøg på at holde sin egen ryg fri og frakaste sig al ansvar, samt gøre Michael til The Bad Guy. Hun fortæller bestemt ikke sandheden i hendes mangelfulde “bog”, og dette kan jeg sige da jeg har kendt Nanna LÆNGE før hun mødte Michael, og var til indtil for nylig hendes rigtig gode veninde. Men som det meste i denne bog, er Nanna fyldt med løgn og røverhistorier. Der er også en grund til at hun har mistet alle sine venner/veninder, og der er mange årsager til at flere og flere i hendes “perfekte familie” hugger hånden af hende. Oveni købet siges det ( med beviser for påstanden) at Nanna flere gange var Michael utro gennem et halvt år. Dette fandt han ud af da den pågældende selv henvendte sig til ham og oplyste det, og personen er hun så sammen med nu og venter barn, så synes du skal lade være at tage hendes parti, når der tydeligvis stikker meget mere under end hvad HUN fortæller. Der står heller ingen steder i bogen at Nanna røg hash rigtig ofte, igen indtil for nylig, men det har hun selvfølgelig også undladt. Men digte kan hun 🙂

  1. Hej ‘ven af familien’

   Det er altid svært at vide i personlige beretninger, hvordan tingene egentlig forholder sig. Uanset får man som læser og beskuer kun den ene side af sagen. Derfor vil jeg gerne gøre klart, jeg heller ikke ‘tager parti’. Jeg har læst Nanna-Johannes beretning og dannet mig en mening om fortællingen, som den står. Selve historien deri undlader jeg bevidst at komme særligt ind omkring, da det ikke er min sag at stille mig til dommer i en sag, jeg ikke er involveret i. Det er en rigtig ærgerlig historie uanset vinkel desværre.

   Mvh. Benedikte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.