Midnatssol af Stephanie Meyer - Twilight 5 - Bogfinkens bogblog

Midnatssol af Stephanie Meyer

| Sponsoreret indlæg – samarbejde med Bog&Idé |

Midnatssol af Stephanie Meyer - Twilight 5 - Bogfinkens bogblog

★★★☆☆

Titel: Midnatssol // Forfatter(e):  Stephanie Meyer // Forlag:  CarlsenPuls // ISBN: 9788711989340 // Serie: Twilight #5 // Udg. dato: 05-08-2020 // Sideantal: 832 // Original titel: Midnight Sun // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Det er mange år siden, jeg første gang læste Twilight bøgerne. Som alle andre faldt jeg pladask for historien mellem vampyren Edward og pigen Bella. Filmene gjorde historien det godt efter, efter min mening. Men bøgerne var/er noget helt specielt. Der kommer historien til sin ret og kærligheden mærkes til fulde. Da der kom en sen efterfølger, var jeg derfor også meget i tvivl. Nogle gange kan efterfølgere ødelægge en historie. Andre gange fungerer de. Denne fungerer, men er ikke det samme som de øvrige.

Midnatssol hører vi for første gang historien fra Edwards synspunkt

Vi kender allerede historien, den er ikke ny. Bella flytter til Forks for at bo hos sin far, mens hendes flyvske mor udforsker livet med sin nye mand, Phil. Bella er ikke begejstret, slet ikke over at skulle falde til på en ny skole midt i skoleåret. Men der går ikke længe, før hun får venner og får øje på de mærkelige Cullens. Familien, alle på skolen holder sig på afstand af. De mærkelige. Dem der holder sig for sig selv. Bella er fascineret. Det samme er Edward, der har det stramt med hendes særprægede duft, som virker helt exceptionel på ham. Han kan læse alles tanker, men ikke hendes. Han er irriteret og fascineret. Derfra begynder historien mellem de to, som vi kender den.

“Og således forelskede løven sig i lammet …” hviskede jeg.
Hende øjne var så åbne og tilgængelige i ét sekund, og så rødmede hun igen og sænkede blikket. Hun holdt vejret et øjeblik, og hendes drillende smil vendte tilbage.
“Et rigtig dumt lam,” tilføjede hun.
“Og en syg, masochistisk løve,” fortsatte jeg.

Midnatssol fungerer fint og fortællingen er skøn

Jeg kunne godt lide fortællingen. Især i starten synes jeg, forfatteren slipper godt afsted med at fortælle den velkendte historie på en ny måde, hvor det virkelig føles som om, man hører den påny. Det gik lidt ned af bakke undervejs, hvor jeg lidt følte, meget bare var gentagelse af allerede skrevet. Lidt nye tanker undervejs, men langt hen af vejen, blev det for meget “det samme” for mig. Jeg elsker selve meningen med bogen og det, nu at høre Edwards tanker og oplevelser. Det var langtfra det samme som Bellas, hvilket var klart positivt. Alligevel ender jeg lidt lunken over den. Den er absolut anbefalelsesværdig til alle Twilight fans. Man skal bare passe på med at sætte forventningerne til “noget nyt” for højt. Den var hyggelig, velkendt og i det samme skønne univers som de tidligere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.