Det smukke mysterium af Louise Penny - Bogfinkens bogblog

Det smukke mysterium af Louise Penny

| Sponsoreret indlæg |

Det smukke mysterium af Louise Penny - Bogfinkens bogblog

★★★★★

Titel: Det smukke mysterium // Forfatter(e):  Louise Penny // Forlag:  Hr. Ferdinand // ISBN: 9788740067828 // Serie: Armand Gamache #8 // Udg. dato: 21-01-2021 // Original titel: A beautiful mystery // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg kan virkelig ikke mindes nogen anden serie, hvor jeg har læst 8 bøger og stadig spændt venter på flere. Jeg elsker Louise Pennys måde at skrue et univers sammen.

Det smukke mysterium møder vi endnu engang Armand Gamache

Vi er dog ikke tilbage i Three Pines. Faktisk befinder vi os på klosteret Saint-Gilbert-Entre-les-Loups. Her bor 12 munke, der alle har viet deres liv til kirken og de smukke Gregorianske sange. Da deres korleder findes død i det lukkede kloster, tilkaldes Armand Gamache og hans næstkommanderende Jean-Guy Beauvois for at opklare sagen. Beauvois er stadig skrøbelig efter sin ulykke og misbruget af smertestillende. I det skjulte har han indledt et forhold til Gamaches datter og har en spirende lykke der. Gamache har stadig sine uenigheder med den overordnede Francoeur, så da han også indfinder sig på klosteret under dække af at ville hjælpe med opklaringen, går flere ting i hårknude.

Armand Gamache er min favorit-hyggekrimi-mordopklarer

Der er bare noget velkendt og hyggeligt over Armand Gamache. Han er den der rolige far/bedstefar type, som man stoler på, nok skal gøre at alt bliver godt igen. Man kan stole på ham. Beauvois er den yngre, spontane og til tider naive efterforsker. Han skal stadig have slebet kanter til, men han er dybt nede et godt menneske. Og han og Gamache holder gensidigt meget af hinanden, det står soleklart. Francoiur er – åh jeg kan ikke lide ham. Han er arrogant, magtsyg og dominerende. Forsøger konstant at underminere Gamache. Alt det her vidner om et persongalleri, der bare et velskrevet og fungerer, som det skal. Personerne står lyslevende for mig med deres små særheder og væremåder. DET er et godt persongalleri!

Det og så nye historier for hver bog, er det Louise Penny kan. Hun giver mig en historie, hvor Armand Gamache er den samme hver gang og limen, der holder fortællingen sammen. Men for hver bog formår hun at give mig en ny historie, nye personer og nye mord. Jeg ved aldrig før til allersidst hvem, der er morder og hvorfor. Det er simpelthen essensen af en fantastisk forfatter og fortællerstil. Det eneste jeg savnede var personerne fra Three Pines. Måske de er med igen næste gang?

Kom med flere bøger – tak!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.