De sidste timer – Ingen kender dagen, før solen er gået ned - Bogfinkens bogblog

De sidste timer – Ingen kender dagen, før solen er gået ned

De sidste timer – Ingen kender dagen, før solen er gået ned - Bogfinkens bogblog

★★★★★

Titel: De sidste timer – Ingen kender dagen, før solen går ned // Forfatter(e):  – // Forlag:  Storyside AB // ISBN: 9789152110430 // Serie: – // Udg. dato: 09-04-2021 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

De sidste timer – ingen kender dagen før solen går ned

Udgivelsen er et non-profit projekt, hvor alle modstandsmænd, der blev henrettet i forbindelse med 2. verdenskrig er blevet samlet og hyldet. Vi får historier og afskedsbreve fra modstandsmænd fra den første henrettelse 28. August 1943 til den sidste efter krigens afslutning. Vi hører navnene, opvækst, familie og for nogle bevæggrunden for at blive modstandsmand. Vi hører eventuelle afskedsbreve, hvordan de blev henrettet og meget mere. Det var et ærligt indblik i en række mennesker, der gav det dyrebareste, de havde.

Jeg hørte om denne udgivelse og blev “nysgerrig”. Jeg har aldrig beskæftiget mig synderligt med krigen eller menneske. Men De sidste timer bevægede mig dybt. Historierne og menneskene. Det de gav og måden, de tog det på. Mange udtrykte, det var den mest selvfølgelige slutning. Familierne måtte ikke sørge. Faktisk skulle de bare komme videre. De skulle tage sig af kærester, koner, børn. Nogle kærester eller koner skulle endelig gifte sig igen. Nogle havde overskud til at berette, hvilke ting der skulle bringes i orden. Andre ville bare bruge ordene på at rose deres mødre for det liv, de havde haft. De fleste fortalte om, at de gik i graven med Gud ved deres side.

Fortællingerne rørte mig. Hermed bliver mine varmeste anbefalinger givet videre. At en række kendte mennesker har valgt at donere deres stemmer til projektet, gør det kun større. At få sat rigtige stemmer på de mange afskedsbreve. Mine varmeste anbefalinger til alle historieinteresserede, eller dem, der bare føler sig en smule ydmyg over det, modstandsfolk gjorde dengang.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.