Gaven til maven af Anette Harbech Olesen - Bogfinkens bogblog

Gaven til maven af Anette Harbech Olesen

| Sponsoreret indlæg |

Gaven til maven af Anette Harbech Olesen - Bogfinkens bogblog

★★★★☆

Titel: Gaven til maven // Forfatter(e):  Anette Harbech Olesen // Forlag:  Politikens // ISBN: 9788740070415 // Serie: – // Udg. dato: 07-09-2021 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Gaven til maven får vi en guide til, hvordan vi kan få fred i maven

Oppustethed, mavesmerter, diarré eller forstoppelse, træthed og meget mere. Det er noget, mange kan nikke genkendende til. Ofte uden at lægen kan finde en decideret forklaring på problemerne. Nogle kan afhjælpe det gennem kosten. Det er det, vi får en guide og baggrundsviden til her i Gaven til maven. I den almindelige kost med forarbejede fødevarer, fuldkorn og meget mere, volder gluten problemer for rigtig mange mennesker. Ved at være opmærksom på dette protein, kan mange komme en del problemer til livs. Men det kræver, at man først bliver opmærksom på det.

Jeg er ikke selv glutenintolerant. Samtidig lever jeg faktisk glutenfrit. Dette er ikke et bevidst valg ift. gluten, men fordi jeg lever på LCHF kost. Der får man ikke diverse kornprodukter mv., hvorfor gluten heller ikke er et problem. Derfor var bogen nok heller ikke med mig som decideret målgruppe. Alligevel fandt jeg den interessant.

Forfatteren har inkluderet rigtig meget baggrundsviden og forskning. Det danner rammen om opskrifterne og guides til, hvordan man kan undgå eller minimere gluten i den daglige madlavning. Det gør – desværre – dog også bogen ret teksttung og massiv i sin opbygning. Det var lidt et minus for mig, der hurtigt løb træt i den meget store informationsmængde. Men hvis man ser bort fra det, giver den en god baggrundsviden om proteinet og problemerne heraf. Man opnår også en forståelse for hvorfor, det kan give anledning til problemer. Og så giver bogen selvsagt rigtig gode løsninger med sine opskrifter på, hvordan man undgår problemerne.

Til dig, der er glutenintolerant, gerne vil leve glutenfrit eller bare interesserer dig for fakta og kost. Lidt minus på læsevenligheden, men topkarakterer for informationsmængde.

1 tanke om “Gaven til maven af Anette Harbech Olesen”

  1. Pingback: Gaven til maven - Spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.