Nadja og de 170 kilo Sandhed kommer indefra AF NADJA ENGSIG - Bogfinkens bogblog

Nadja og de 170 kilo af Nadja Engsig

| Sponsoreret indlæg – samarbejde med Bog&Idé |

Nadja og de 170 kilo Sandhed kommer indefra AF NADJA ENGSIG - Bogfinkens bogblog

★★★★★

Titel: Nadja og de 170 kilo // Forfatter(e):  Nadja Engsig // Forlag:  ImpacttPress // ISBN: 9788794221009 // Serie: – // Udg. dato: 10-09-2021 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg har gennem længere tid fulgt Nadja på Instagram (Tidligere @nadjasnedtur – nu @nadja_engsig) og har stor respekt for hendes historie og person. Jeg bestilte derfor også fluks hendes biografi, da jeg fandt ud af, den udkom.

Nadja og de 170 kilo

Det er både titlen på bogen og på den dokumentar, TV2 viste for efterhånden længe siden. Dokumentaren var første gang, jeg stiftede bekendtskab med Nadja. I den ledte hun og Lisbeth Zornig efter årsagen bag hendes store overvægt. Årsagen lå i mange ting, men primært i Nadjas barndom, opvækst og ikke mindst den måde, hun var blevet mødt af verden og alverdens instanser. Samtidig kom det også frem i lyset, at hun lider af BED – Binge Eating Disorder. En utrolig overset lidelse her i Danmark, som nu endelig langt om længe er kommet så langt, at der er behandling at hende – for nogle.

I bogen “Nadja og de 170 kilo” fortæller Nadja hudløst sin historie. Hun går langt og gennemarbejdet tilbage. Hun kan dokumentere sin historie ved hjælp af sagsakter og andre officielle noter. Det gør historien enormt troværdig (ikke at den på nogen måde mangler troværdighed) og skræmmende. Fortællingen viser et barn, der ikke alene havde sin opvækst i en familie, der ikke var egnet til det, men som også igen og igen blev mødt af ligegyldighed, arrogance og lukkede øjne. Lukkede øjne for at der var noget galt. Ligegyldighed over hvorfor. Arrogance om, at hun bare skulle tage sig sammen, tabe sig og blive et anstændigt menneske.

Både bogen, dokumentaren og ikke mindst Nadjas person indeholder så meget, at jeg ikke kan beskrive dem retmæssigt. Jeg er dybt imponeret over, hvor Nadja står den dag i dag. At hun har formået at kæmpe sig videre dag for dag. I dag er hun forfatter, foredragsholder og ikke mindst forkæmper for, at alle dem med BED kan få behandling. Jeg kan kun give mine varmeste opfordringer til at købe og læse bogen samt ikke mindst se hendes fordrag.

1 tanke om “Nadja og de 170 kilo af Nadja Engsig”

  1. Det tog mig to dage i ferien liggende i hængekøjen at læse hendes fantastiske /sørgelig – gribende, hud ærlige godt skrevne biografi… Jeg havde tårer i øjnene flere gange, over en sådan massiv svigt, som hun har været igennem igen og igen.. Håber Nadia må få nogle fantastiske gode år i årene fremad… Få så meget medvind, at hun med tiden kan ligge fortiden lidt i glemmebogen, -så det positive kan overtage det negative…
    Kan varmt anbefales…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.