Klamme kys og kærlighed af Egil Hvid-Olsen - Bogfinkens bogblog

Klamme kys og kærlighed af Egil Hvid-Olsen

| Sponsoreret indlæg |

Klamme kys og kærlighed af Egil Hvid-Olsen - Bogfinkens bogblog

★★★☆☆

Titel: Klamme kys og kærlighed // Forfatter(e):  Egil Hvid-Olsen // Forlag:  Forlaget Læselyst // ISBN: 9788799420339 // Serie: – // Udg. dato: 01-06-2021 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Klamme kys og kærlighed – og så mellem to kvinder

Klamme kys og kærlighed møder vi Sejr. Han synes, det er klamt at kysse, men alligevel synes han godt, hans forældre må kysse lidt mere. Det er nemlig tegn på, de godt kan lide hinanden. Men det er mærkeligt, at Idas mødre kysser. Det er nemlig to kvinder – kan de i det hele taget kysse? Og så skal de også giftes. Skal de kysse hinanden i kirken? Bliver det ikke underligt?

Præmissen for fortællingen er meget god. Det at normalisere to kvinder, der er sammen og elsker hinanden. At gøre det normalt i børnehøjde. Nu skal jeg være den første til at sige – jeg har ikke børn og har derfor læst denne fortælling med voksenbriller. Og der halter den. Jeg håber, den er bedre i børnehøjde og så alligevel. Sejr og Ida er nysgerrige børn. De står overfor en undren – Idas mødre kysser. Det er kvinder og ikke mand og kvinde, som de ellers læser i eventyr og lærer allevegne. Det gør Sejr nysgerrig og han glæder sig til at komme til globryllup med dem. Men samtidig har man haft behov for at inkludere en homofobisk far i fortællingen!? Sejrs far vil umiddelbart ikke med til globryllup, fordi han finder det underligt, at to kvinder kysser. Han er en voksen mand!? I sidste ende bliver det mere til en fortælling om en voksen mand, der overvinder sin modvilje mod et lesbisk par, end det bliver en fortælling om nysgerrige børn. Det synes jeg, trak voldsomt ned.

Igen – jeg har læst historien med voksenøjne. Måske det er meget anderledes i børnehøjde?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.