Familien Winther (serie) af Katrine Wessel

Familien Winther (serie) af Katrine Wessel

| Sponsoreret indlæg |

Familien Winther (serie) af Katrine Wessel

★★★★☆

Titel: Familien Winther // Forfatter(e):  Katrine Wessel // Forlag:  Hr. Ferdinand // ISBN: 9788740063325 // Serie: Familien Winther // Udg. dato: 14-01-2021 // Original titel: Familien Winther // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Det her er en samlet anmeldelse af hele Familien Winther serien af Katrine Wessel. Jeg læste (lyttede) dem ud i én køre og giver derfor en samlet anbefaling af serien. Har du ikke læst/lyttet dem alle, kan der forekomme spoilere i nedenstående anbefaling.

En familiekrønike over familien winther i 1800-tallets norge

Familien Winther er en af de ledende familier i 1800-tallets Trondhjem. Cecilia Winther er oprindelig fra England og har sine rødder her, men flyttede for mange år siden til kolde Norge, da hun blev gift med Karl Winther. Han reddede hende fra fortidens dystre hemmeligheder i England og tog hende med væk fra en familie, hun brændende ønskede at forlade. I Norge faldt hun omsider til godt hjulpet på vej af byens øvrige societykvinder og byggede sig en rede. Familien fik tre børn, to sønner og en datter. Da første bog udspiller sig, er børnene næsten voksne og klar til at flyve helt fra reden. De skal finde passende partier, Cecilia skal lære at være andet end mor og hustru og samtidig skal familien battle både økonomiske trusler, finanskrak, ildebrande, tab og stor sorg.

Jeg er en sucker for fortidens historiske dramaer

Jeg elsker en god familiekrønike fra det forrige århundrede. Alligevel tog det mig dog lidt tid rigtig at komme ind i den her serie – men da jeg først kom det, var jeg opslugt. Serien forløber i et meget roligt tempo og der er ikke de store følelsesudsving undervejs. Alligevel var jeg underholdt, trak på smilebåndet og var spændt på fortsættelsen. Indrømmet til tider var tempoet meget sløvt, men forfatteren skriver virkelig godt og med respekt for tiden. Jeg lyttede til serien og oplæseren var velvalgt til bøgerne.

Du skal vælge den hvis …

Du skal vælge at læse denne serie, hvis du ligesom mig elsker at høre om dramaer, baller, kærlighed og intriger i fortidens societyfamilier hvor status, stand og familienavne betød noget mere end i dag. Du skal også vælge den, hvis du har det godt med et roligt tempo, hvor du godt kan gætte nogle udviklinger men overraskes over andre. Sidst men ikke mindst skal du vælge den, hvis du gerne vil læse/lytte noget, hvor du kan slå hjernen fra og bare nyde en rolig og behagelig fortælling. Klart anbefalelsesværdig, dog uden de store følelsesudsving.

bøger i serien (reklamelinks):

  1. Familien Winther
  2. Hvis du vil have mig
  3. Rosenhavens hemmeligheder
  4. Ellinors modige valg
  5. Når alt kommer for en dag
  6. Sommeren på Oaktree Manor
  7. Familiebånd
  8. Den største gave (særlig julebog, lidt en 6.5 i serien)
  9. Tilbage til Rosenlyst (udkommer 06-09-2022)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.