Kålhydrater af Jane Faerber & Anette Sams

Kålhydrater af Jane Faerber & Anette Sams

Kålhydrater af Jane Faerber & Anette Sams

★★★★★

Titel: Kålhydrater // Forfatter(e):  Jane Faerber & Anette Sams // Forlag:  Gyldendal // ISBN: 9788702331431 // Serie: – // Udg. dato: 03-03-2022 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Eftersom jeg lever lowcarb og vist efterhånden ejer alle opskriftsbøger, Jane Faerber har udgivet, er det nok ingen overraskelse, at denne også skulle hjem i samlingen.

Kålhydrater og kulhydrater

Noget af det, Kålhydrater lærer os, er, at kulhydrater ikke bare er kulhydrater. Der er mange forskellige slags – og kål giver nogle af de rigtig sunde. Jeg stiftede bekendtskab med Anette Sams i Sandheden om sukker. Dengang lærte hun mig på en letforståelig måde, hvad jeg havde brug for om sukker. Denne gang gør hun det om kål, kulhydrater og deres bidragelse til kroppens funktion. Vi lærer om, hvorfor kåls indhold af kulhydrater virker anderledes på kroppen end eksempelvis dem fra pasta. Vi lærer om kulhydratopbygning og -nedbrydning. Vi lærer også om immunforsvar, tarmsystemet og blodsukker. Det er en interessant rejse fra madindtag til brug af madens indhold.

At kulhydrater ikke blot er kulhydrater vidste jeg selvsagt godt som værende lowcarb’er. Men Kålhydrater gav et rigtig godt indblik i, hvorfor det er så positivt at få sine kulhydrater fra netop langsomme og solide kilder frem for raffinerede og letoptagelige. Anette Sams skriver ligesom i sine øvrige bøger i et sprog, der er let at forstå og samtidig humoristisk krydret.

“Mit job er ikke at være kålhøgen og pege fingre. Og da slet ikke over folks personlige valg ved køledisken. Jeg har blot et enkelt spørgsmål, som du måske vil tænke over, næste gang du overvejer at smutte forbi afdelingen med fuldforarbejdede fødevarer med masser af tilsat sukker og mel: Satser du på en karriere som avlsdyr, eller er du tilfreds med at være et fedesvin?” (citat fra bogen)

Anbefalelsesværdig faglig læsning

Kålhydrater er ikke en bog, enhver tager ned af hylden for underholdningens skyld. Det er en let faglig omgang, der både vækker eftertanke og giver mange svar. Samtidig er den krydret med en masse interessante opskrifter af Jane Faerber – Madbanditten. Det er heller ikke at kimse af. Opskrifterne er ikke nødvendigvis lowcarb, men har kål i fokus og er derfor ganske gode i enhver madlavning.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.